Prins William jaagt op drugssmokkelaars in de Caraïben
De Britse prins William treedt maandag in dienst bij de Britse marine. Hij zal aan boord gaan van het fregat HMS Iron Duke en zal tijdens zijn twee maanden durende opleiding ook jacht maken op drugssmokkelaars in de Caraïben. Dat meldt de Britse Royal Navy.
Volgens admiraal Robert Cooling wordt de opleiding van prins William zwaar. "Het wordt een echte dril". "Als we hem als een ster gaan behandelen of een programma op maat maken, dan wordt het moeilijk". De Britse prins zal daarom net hetzelfde moeten doen als alle jonge officieren.

William krijgt dus geen speciale behandeling. Hij komt op een cabine terecht met vier slaapplaatsen. De toiletten bevinden zich op de gang. Elke dag zal hij om 06.30 uur gewekt worden. Drie kwartier later moet hij aan het ontbijt zitten. Ook de contacten met zijn vriendin, Kate Middleton, worden beperkt. Brieven schrijven mag nog wel, ook gsm’en mag, als er tenmiste ontvangst is.

De jonge Britse prins rondde eerder al een opleiding bij de Britse luchtmacht af. Als toekomstig Brits vorst, komt prins William later sowieso aan het hoofd te staan van de Britse strijdkrachten.