Volgens de Myanmarese minister van Defensie Aye Myint aanvaardt Myanmar alle oprechte steun en hulp van landen en organisaties op voorwaarde dat er geen bijbedoelingen zijn en de zaken niet gepolitiseerd worden.
Tijdens een top van buitenlandministers in Singapore kreeg de Myanmarese junta vaak de wind van voor over de weigering van hulp na de cycloon Nargis. Vooral de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Robert Gates nam de Myanmarese regering op de korrel.

Maar volgens de Myanmarese minister Myint is er hulp aan de slachtoffers voorzien. "De hulpgoederen vanuit het buitenland zijn direct en doorlopend naar de kampen gestuurd door wagens, helikopters en schepen", klonk het. Alle schenkingen ter land, ter zee of in de lucht zullen aanvaard worden, aldus nog Myint.

Volgens de Myanmarese minister werkt zijn regering volledig mee met de Verenigde Naties en met de internationale niet-gouvernementele organisaties. Volgens Myint zijn er intussen 77.738 doden geteld. 55.917 anderen zijn vermist en 19.359 zijn gewond. Hij raamde de totale kost van de ramp op 10,6 miljard dollar.