Britse Queen vindt dat Kate Middleton voltijdse job moet hebben
Volgens de Britse Queen moet de vriendin van prins William, Kate Middleton, een voltijdse job hebben alvorens ze de vrouw van de toekomstige Britse vorst kan worden.
Volgens de Britse krant Mail on Sunday vindt de 82-jarige Queen Elizabeth II het te vroeg voor een verloving als de 26-jarige Middleton geen voltijdse job heeft en geen verankerde carrière heeft.

Het imago van prins William (25), de tweede in lijn voor de troonopvolging, zou eronder kunnen lijden dat hij zijn toekomstige vrouw niet als werkende en zelfstandige vrouw kan presenteren.

"De Queen heeft Kate al een paar keer ontmoet en vindt haar aardig genoeg", zo citeert de Britse krant een van de trouwe medewerkers van de Queen. "Maar de koningin heeft toegegeven dat ze geen idee heeft wat Kate eigenlijk doet". Het koningshuis wil zich als modern presenteren en in dat plaatje horen ook werkende vrouwen.

Kate heeft eind vorig jaar haar job als inkoopster van de modeketen Jigsaw opgegegeven. Daarna doken er geruchten op dat ze een carrière wilde starten als fotografe. Volgens de Mail on Sunday steekt Kate voorlopig nog een handje toe in de onderneming van haar vader, een bedrijf dat gespecialiseerd is in verzendingen voor kinderfeestjes.