Grouwels haalt uit naar PS
Brigitte Grouwels: ,,Het is absoluut de taak van de overheid om de burger te helpen bij de opvoeding van de kinderen.''Bart Dewaele
Foto: © Bart Dewaele
Brussels staatssecretaris Brigitte Grouwels (CD&V) haalt zondag in La Dernière Heure uit naar de PS, die volgens haar de "Parti Séparatiste" is geworen.
Volgens Grouwels zitten de partijen uit het zuiden van het land, en vooral de PS, al in een post-België houding en baseren ze zich op een karikatuur van de Vlaamse houding. "De PS luistert niet meer naar de Vlamingen. Ze liegen tegen de mensen".

"Wie vond de uitzending Bye Bye Belgium uit? De Franstaligen! Sindsdien zijn ze niet meer uit de karikatuur geraakt", zegt Grouwels. Ze bevestigt dat Vlaanderen meer autonomie wil, maar niet het einde van België. Nog volgens haar liet de N-VA het kartel toe de verkiezingen te winnen, zonder de kaart van het separatisme te spelen.

In het interview zegt Grouwels nog dat de PS schizofreen is: "Demotte is tweetalig en komt goed overeen met zijn Vlaamse collega Kris Peeters, maar Di Rupo is een separatist. De PS plooit zich terug en zit in een oorlogslogica".

Over de Brusselse minister-president Charles Picqué luidt het dat die misschien een verborgen separatist is. "Hij pleit voor een corridor tussen Brussel en Wallonië: is hij vergeten dat de oorlog voorbij is", vraagt ze zich af.

Wat betreft de taalvoorwaarden die in Zaventem gelden voor de aankoop van bouwgronden, wijst Grouwels erop dat "Zaventem in Vlaanderen ligt. In Genk is er een meerderheid Italianen. Maar zij hebben zich aangepast", zegt ze aan het adres van de Franstaligen in de Brusselse rand.