Neil Armstrong vervolgt kapper
Foto: rr
CINCINNATI - Neil Armstrong, de eerste man op de maan, dreigt ermee een kapperszaak te vervolgen die het haar van Armstrong na een knipbeurt bijhield en verkocht voor 3.000 dollar.
Armstrong was vaste klant in Marx's Barber Shop in Lebanon tot hij ontdekte dat eigenaar Marx Sizemore het geknipte haar van Armstrong had verzameld en verkocht aan een verzamelaar. Sizemore vertelde Armstrong dat hij het haar had verkocht. Armstrong vroeg zijn kapper om te proberen het haar terug te krijgen, maar de koper weigerde.

Sizemore had het haar verkocht aan John Reznikoff. Die bezit de grootste collectie haarlokken van beroemde mensen. De collectie, verzekerd voor een bedrag van 1 miljoen dollar bevat onder meer haar van Abraham Lincoln, Marilyn Monroe, Albert Einstein en Napoleon.

Toen Sizemore aan Armstrong meedeelde dat Reznikoff het haar weigert terug te geven, reageerde die boos. Enkele dagen later kreeg Sizemore een brief van de advocaat van Armstrong. Volgens de advocaat schond Sizemore een wet die de rechten van beroemde mensen beschermt. Als Sizemore het haar niet teruggeeft of de opbrengst aan een goed doel schenkt, stapt Armstrong naar de rechter.