BRUSSEL - La Louvière heeft zondagnamiddag de Beker van België gewonnen. De Henegouwers wonnen de finale in het Koning Boudewijnstadion met 3-1 tegen Sint-Truiden.
Aan de rust stond het al 2-0 dankzij doelpunten van de Nigeriaan Manaseh Ishiaku (in de 26ste minuut) en Georges Arts (33ste minuut). Ondanks fel weerwerk van STVV zagen de goed 32.000 toeschouwers La Louvière in de tweede helft verder uitlopen met een tweede goal van Ishiaku in de 71ste minuut. Kris Buvens wist in de 83ste minuut de score nog te milderen, maar verder kwamen de Limburgers niet.

Het gaat om de eerste nationale trofee ooit voor La Louvière, dat volgend seizoen naar de Uefa Cup mag. De Truienaars spelen net als Lierse in de Intertoto Cup, de Europese zomercompetitie, waarvan de drie winnaars ook naar de Uefa Cup mogen.

Rapid Wezemaal bij de vrouwen

Bij de vrouwen veroverde KFC Rapid Wezemaal, de vice-kampioen van België, met brio de beker. Wezemaal versloeg bekerhouder Eendracht Aalst met een monsterscore van 8-1 te verslaan. Bij de rust stonden al forfaitcijfers (5-0) op het bord.

Dit bericht werd ook verstuurd via sms
Ontvang het nieuws via sms : stuur ds abo alerts naar 3302
(0,25 euro per bericht) | meer info