Toestand Michel D'Hooghe stabiel
Foto: belga

De toestand van Clubvoorzitter Michel D'Hooghe is stabiel. Hij werd gisteren in de vooravond in allerijl opgenomen in het AZ Sint-Janziekenhuis. Onderzoek wees inmiddels uit dat hij geen hartaanval of hersenbloeding had.

'De onderzoeken hebben uitgewezen dat er geen cardiale oorzaken zijn en er heeft zich ook geen hersenbloeding voorgedaan', luidt het op de website van Club Brugge. 'Dr D'Hooghe zal in de komende week een heelkundige ingreep ondergaan om daarna een revalidatieperiode aan te vatten.'

Welke gezondheidsproblemen de voorzitter dan wel heeft, is niet bekendgemaakt.

Onwel

Het onrustwekkende nieuws over D'Hooghe kwam gisteren net voor de wedstrijd van zijn club aanwaaien. Toen hij zich aan het klaarmaken was om de match tegen Lokeren bij te wonen, werd hij onwel. De familie alarmeerde het ziekenhuis en D’Hooghe werd met de MUG met spoed naar het Brugse AZ Sint-Jan gevoerd.

Bij Club Brugge zelf was niemand kort voor de aftrap van de wedstrijd op de hoogte van de juiste reden voor de afwezigheid van D’Hooghe. ‘Ik weet alleen dat de voorzitter zich in extremis verontschuldigd heeft voor de wedstrijd van vanavond’, zei Filips Dhondt, de general manager van Club. Ook woordvoerder Luc Verweirder was verrast over het nieuws en zei later dat de voorzitter in extremis had afgemeld.

Michel D’Hooghe is voorzitter van de West-Vlaamse club sinds maart 2003. Hij kondigde onlangs aan dat hij het op het einde van het seizoen voor bekeken hield als preses. Pol Jonckheere zal hem dan opvolgen.