De dader van de aanslag tijdens Koninginnedag in Apeldoorn was geen 'einzelgänger' of een zonderling. Dat zegt burgemeester Harry de Vries van de gemeente Lingewaard. Hij zei dat op grond van gesprekken die hij voerde met bewoners van het appartementencomplex in Huissen waar dader Karst T. woonde.
'Het was niet iemand die actief deelnam aan de samenleving, maar ook niet iemand die met de gordijnen dicht leefde', aldus de burgemeester. 'De bewoners kwamen regelmatig bij elkaar over de vloer en er was sprake van normaal contact.' De bewoners vertelden dat zij geen enkele aanwijzing hadden voor het drama van donderdag stond te gebeuren.

Volgens De Vries stond er in de woning van de dader nog 'een gewone huisinventaris'. De man zou in mei uit het appartement vertrekken. Hij woonde daar de afgelopen twee jaar. Volgens de burgemeester was T. niet ingeschreven als werkzoekende in zijn gemeente.

De gemeente belegde een besloten bijeenkomst in Huissen voor bewoners die hun emoties over de aanslag in Apeldoorn wilden delen. 'Omdat ze toch twee jaar met de dader hebben samengeleefd', aldus De Vries. Huissen maakt deel uit van de gemeente Lingewaard.

De burgemeester heeft contact gehad met de familie van T., maar wilde daarover geen mededelingen doen. Ook over een mogelijke begrafenis of uitvaart van de dader wilde hij niets zeggen.