Nog geen Mexicaanse griep in België
Foto: afp
De zes mogelijke gevallen van Mexicaanse griep die gisteren zijn opgedoken, zijn negatief. In de loop van gisteravond kwamen nog drie bijkomende stalen binnen in het laboratorium. Ook deze drie analyses leverden een negatief resultaat op. Ook een staal dat zeer vroeg vanochtend werd binnengebracht, testte negatief. Alle tien stalen zijn dus negatief. Ons land blijft op dit moment dus gespaard van besmettingen met de Mexicaanse griep. Dat meldt het Interministerieel Commissariaat Influenza.
'We zullen de komende dagen waarschijnlijk melding krijgen van vijf tot zeven gevallen per dag, tot het aantal reizen naar de risicogebieden afneemt. We blijven waakzaam en wachten de evolutie af', aldus viroloog Marc Van Ranst.

De Wereld Gezonheids Organisatie (WHO) heeft in samenspraak met een aantal organisaties overigens besloten het virus een nieuwe naam te geven: Influenza A/H1N1. Van Ranst benadrukt dat dit een wetenschappelijke naam is. In de communicatie zal worden vastgehouden aan de naam 'Mexicaanse griep'.