Een dubbele zelfmoordaanslag op een trouwstoet in de stad Balad Ruz ten noordoosten van Bagdad heeft donderdag zeker dertig levens geëist. Er vielen 65 gewonden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
Een aanslag met een autobom kostte een Amerikaanse soldaat en negen Iraakse burgers, onder wie drie vrouwen en een kind, het leven in de Iraakse hoofdstad. Er vielen volgens de politie 26 gewonden.

Het Amerikaanse leger zei sinds woensdagavond achttien sjiitische strijders gedood te hebben in Sadr City, een bolwerk van sjiieten in Bagdad. Medici zeiden dat gevechten in Sadr City acht mensen het leven kostten, onder wie twee vrouwen en een kind. Ook zouden 22 gewonden zijn gevallen, onder wie vrouwen en kinderen.

De militie van de sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr is in een machtsstrijd verwikkeld met Iraakse regeringstroepen, die worden gesteund door de Britten en Amerikanen. De Iraakse premier Nouri al-Maliki zei dat de strijders van Al-Sadr geen keus hebben: ze moeten de wapens neerleggen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig