De kritiek op de regering Leterme is onterecht. De regering is wél sociaal en werkt aan echte oplossingen voor echte problemen. Zo zegt CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten in een reactie op de kritiek aan het adres van Leterme tijdens verschillende toespraken voor 1 mei en Rerum Novarum.
De regering Leterme moest het in veel speeches naar aanleiding van 1 mei en Rerum Novarum ontgelden. Er was vooral kritiek op het uitblijven van koopkrachtmaatregelen en op de aanpak van het communautaire dossier.

Die kritiek is niet terecht, meent CD&V-fractieleider Verherstraeten. 'Het federaal regeerakkoord voorziet, ondanks de zeer krappe budgettaire mogelijkheden, in zeer concrete maatregelen die vooral de laagste inkomens ten goede komen', zegt Verherstraeten.

Hij verwijst naar maatregelen die voorzien zijn in de begroting 2008, zoals het verhogen van de minimumpensioenen voor werknemers en zelfstandigen (vanaf 1 juli) en het verhogen van de belastingvrije som. Ook het regeerakkoord bevat volgens hem een ganse reeks maatregelen voor het handhaven van het welvaartspeil.

Die maatregelen zijn volgens Verherstraeten ambitieus, maar kunnen 'als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt échte antwoorden geven op de échte problemen van de mensen'.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig