Karsten Kroon wint Rund um den Henninger Turm
Foto: ap
FRANKFURT - De Nederlander Karsten Kroon (CSC) heeft donderdag in Frankfurt de 47e editie van de Rund um den Henninger Turm (1.BC) gewonnen. Na 179 km was hij de snelste van een kopgroep van negen renners. De 32-jarige Kroon haalde het voor de Italiaan Davide Rebellin (Gerolsteiner) en de Colombiaan Mauricio Ardila (Rabobank). Het was al zijn tweede zege in Frankfurt, na zijn overwinning in 2004. Bert De Waele won een minuut na de kopgroep de pelotonspurt.
Met zijn tweede overwinning komt Kroon op gelijke hoogte met Georges Pintens, Ludo Peeters, Phil Anderson en Jean-Marie Wampers. Het record staat op naam van Erik Zabel, die was drie keer de beste in Frankfurt.

'Andy Schleck trok op zo’n schitterende manier de spurt aan dat ik niet kon verliezen', aldus de Nederlander. 'We waren slechts met een noodploeg van vijf renners naar Frankfurt gekomen. Twee daarvan, Bak en Steensen, reden hun eerste koers na gedwongen inactiviteit, en Matthew Goss kampte nog met jetlag zodat we eigenlijk slechts met twee fitte renners aan de start kwamen. Maar we hebben het wel voor elkaar gekregen.'

Op 35 km van de finish viel de beslissing toen 9 renners wegreden uit een kopgroep van 17, waaruit Andrea Moletta en Andreas Dietziker door een valpartij al verdwenen waren. Bij de negen waren de koppels Karsten Kroon en Andy Schleck (CSC), en Fabian Wegmann en Davide Rebellin (Gerolsteiner) en Christian Knees (Milram), Steffen Wesemann (Cycle Collstrop), Mauricio Ardila (Rabobank), Björn Glasner (Team Kuota-Senges) en Nicholas Roche (Credit Agricole). Ze reden anderhalve minuut van het peloton weg en werden niet meer bedreigd.

In de laatste kilometers waren er enkele schuchtere aanvallen van twee keer Christian Knees en een keer Davide Rebellin, maar Andy Schleck waakte. In de spurt maakte Kroon het af.

Uitslag:
1. Karsten Kroon (Ned/CSC), de 179 km in 4u25:36
2. Davide Rebellin (Ita) z.t.
3. Mauricio Ardila (Col)
4. Fabian Wegmann (Dui)
5. Christian Knees (Dui)
6. Nicolas Roche (Ier)
7. Steffen Wesemann (Zwi)
8. Björn Glasner (Dui) op 0:03
9. Andy Schleck (Lux) 0:04
10. Bert de Waele (BEL) 1:10

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig