Het slotconcert van De Gulden Ontsporing, het feest van de Vlaamse gemeenschap in Brussel, wordt dit jaar opnieuw uitgezonden door de VRT.
Dat heeft Vlaams minister voor Brussel Bert Anciaux donderdag bekendgemaakt. Vorig jaar zond de VRT de 11 juli-viering niet uit en betaalde Anciaux 25.000 euro aan vtm om De Gulden Ontsporing live uit te zenden.

Vorig jaar toonde minister Anciaux zich nog bijzonder boos op de VRT omdat die in plaats van De Gulden Ontsporing zijn liedjesprogramma 'Zo is er maar één' vanuit Antwerpen uitzond. De openbare omroep stond toen op zijn onafhankelijkheid en Anciaux trok naar vtm, die het programma uitzond.

Dit jaar wordt De Gulden Ontsporing georganiseerd door de Ancienne Belgique (AB) en wordt het slotconcert met onder andere Flip Kowlier, Sarah Bettens en Raymond Van Het Groenewoud uitgezonden door de VRT.

Minister Anciaux is blij dat de openbare omroep de show opnieuw live wil uitzenden. 'Wat in 2007 niet kon, wordt in 2008 terug rechtgezet', aldus Anciaux. 'Het behoort tot de taken van de openbare omroep om aanwezig te zijn in de hoofdstad op de Vlaamse feestdag en daar verslag van uit te brengen', stelt de Vlaamse minister.

De VRT zendt de Gulden Ontsporing uit samen met een optreden van 'Zo is er maar één' vanuit Sint-Niklaas.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig