Nog negen mensen in ziekenhuis na botsing op E17
Foto: BELGA
Nog negen van de mensen die woensdag betrokken waren bij het busongeval op de E17 in De Pinte, liggen in het ziekenhuis.
Dat heeft woordvoerster Eva Brumagne van de KAV (Katholieke Arbeidersvrouwen) donderdagmiddag bevestigd. Het gaat om zeven vrouwen die lid zijn van de KAV en twee partners.

Het merendeel van de zeven vrouwen en twee mannen liep vooral beenbreuken op. De meesten onder hen zijn al geopereerd.

'Wij zullen nu voor de opvolging zorgen', zei Brumagne. De organisatie zal ervoor zorgen dat de slachtoffers 'duidelijkheid krijgen over hoe het zit met de verschillende verzekeringen. Op langere termijn zullen we de slachtoffers zo goed mogelijk proberen op te vangen.'

Het ongeval gebeurde woensdag rond 10 uur. Een vrachtwagen met een Nederlandse bestuurder kon niet tijdig stoppen voor de bus met de KAV-leden, die stilstond door wegenwerken. De vrachtwagen reed met een hoge snelheid achteraan in op de bus en vloog daarop in brand. De vrachtwagenbestuurder liep zware brandwonden op, maar is inmiddels buiten levensgevaar. In de bus zaten 21 mensen, van wie er zestien naar ziekenhuizen in de buurt werden gevoerd. Het provinciaal rampenplan was een tijdlang van kracht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig