De Spanjaard Rafael Nadal (ATP 2) vindt dat de ATP, de vereniging van proftennis bij de mannen, het Europese circuit 'vernietigt'. Nadal is van mening dat de kalender van de graveltoernooien te zwaar is.
Dat maakten de Spaanse media donderdag bekend. Nadal, afgelopen zondag nog winnaar van het ATP-toernooi van Monte Carlo, won woensdag in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Barcelona nog met 6-4 en 6-2 van de Italiaan Potito Starace (ATP 45).

Volgens het Spaanse gravelbeest is het niet mogelijk om zonder week rust de vier grote graveltoernooien voor Roland-Garros (Monte Carlo, Barcelona, Rome en Hamburg) achter mekaar te spelen.

'De ATP is bezig om Europa, gedurende jaren de basis van het tennis, stuk te maken, en de directie moet de kalender herbekijken', verduidelijkte Nadal. 'Het is onmogelijk om die vier weken op hetzelfde hoog niveau te blijven', verduidelijkte de Spanjaard.

Nadal, die verklaarde niet te zullen deelnemen aan de Masters Series in Hamburg (vanaf 11 mei), verdedigt vanaf 25 mei zijn grandslamtitel op Roland-Garros, de Open Franse tenniskampioenschappen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig