In Ninove, bij Aalst, zijn bij een schietpartij woensdagavond rond 19 uur twee mensen zwaargewond geraakt. Het parket, de onderzoeksrechter, een wetsdokter en een wapendeskundige gingen ter plaatse om de toedracht van de feiten te proberen achterhalen.
Een 30-jarige vrouw, Nathalie D., trok woensdagavond naar de woning van haar vriend, Hendrik S. (45 jaar). Daar werd ze opgewacht door diens ex-vrouw, de 44-jarige Erna D. Die laatste bedreigde Nathalie D. met een jachtgeweer en beval haar naar Hendrik S. te bellen en hem te vragen naar huis te komen.

Toen de man thuiskwam, dreigde zijn ex ermee hem om te brengen. De 44-jarige vrouw, die al sinds 2003 gescheiden is van Hendrik S., gaf volgens het parket ook te kennen zichzelf van het leven te willen beroven.

De reconstructie van het parket doet vermoeden dat de man op een gegeven moment geprobeerd zou hebben zijn ex te overmeesteren. Door die poging ging het wapen af, waardoor de man gewond raakte: hij verloor twee vingers en zijn dijbeen werd zijlings geraakt.

De man en zijn 30-jarige vriendin konden zich daarna uit de woning bevrijden en hulp halen.

Toen de politie en de hulpdiensten ter plaatse kwamen, werd de ex-vrouw zwaargewond in de woning aangetroffen. Ze werd net als de Hendrik S. overgebracht naar het AZ in Aalst. De man is buiten levensgevaar, maar de ex-vrouw verkeerde woensdagvoormiddag nog steeds in levensgevaar en kon niet worden verhoord.

Het parket wil de precieze omstandigheden van het schietincident nog verder onderzoeken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig