Bij een zelfmoordaanslag op een gebouw van een religieuze vereniging in het Pakistaanse stammengebied aan de grens met Afghanistan zijn minstens 30 mensen gewond geraakt.
Eerst gingen de veiligheidsdiensten uit van tien doden. De lokale autoriteiten deelden donderdag mee dat de dader zijn explosievengordel had ontstoken op het ogenblik dat hij werd tegengehouden aan de ingang van het bureau van de fundamentalistische organisatie ter "bevordering van de tucht en het voorkomen van laster".

Anderhalve maand geleden werd een bestand afgekondigd. Voordien was er een ongeziene golf van aanslagen geweest waarbij in heel Pakistan bijna 1.100 doden vielen in minder dan anderhalf jaar tijd. De aanslag van donderdag lijkt eerder op een afrekening tussen gewapende radicale groeperingen, aldus de veiligheidsdiensten.Tussen de fundamentalistische groeperingen in de regio komt het steeds vaker tot gewelddadige acties.

Een verantwoordelijke van de groepering waartegen de aanslag gericht was, heeft aan AFP verklaard dat een zelfmoordterrorist Haji Namdar, het hoofd van de groepering wilde doden. De leider werd echter niet geraakt.

'De kamikaze is het gebouw binnen gegaan en heeft zichzelf opgeblazen temidden van tientallen militanten van de beweging', luidde het bij de veiligheidsdiensten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig