GELDENAKEN - Vice-premier Louis Michel heeft op de jaarlijkse 1 mei-manifestatie van de PRL in Geldenaken met vuur het jongste communautaire akkoord over Brussel verdedigd. Hij werd daarin gesteund door de PRL-voorzitter Daniel Ducarme, de voorzitter van de Brusselse onderhandelingen.
  • Volgens Michel gaat het om evenwichtige akkoorden, zelfs al betalen de Franstaligen een symbolische prijs. Hij begrijpt de teleurstelling bij sommigen, ondermeer bij het FDF. Michel wijst de FDF-voorzitter Olivier Maingain op zijn verantwoordelijkheid, wanneer die de stemming van de teksten van het Lambermontakkoord in de Kamer zou laten mislukken. Het overleven van de Franse gemeenschap staat op het spel, aldus Michel.

  • PRL-voorzitter Daniel Ducarme heeft de Brusselse communautaire akkoorden fel verdedigd. Hij legt de nadruk op het schrappen van de dubbele meerderheid. Dat moet voorkomen dat het Vlaams Blok de Brusselse instellingen zou blokkeren. Er is geen sprake van het laten vallen van het FDF of chantage van sommige meerderheidspartijen, aldus nog de partijvoorzitter.
  • FDF-voorzitter Maingain heeft zijn kritiek op de Brusselse akkoorden herhaald. Maar hij bevestigt daarnaast meteen de PRL-FDF-MCC-federatie. Dat is een essentieel instrument om Walen en Brusselaars een gezamenlijke toekomst te geven, aldus Maingain.

  • Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

    Lees gratis ›

    Vul je e-mailadres en wachtwoord in