BRUSSEL _ SP-vice-premier Johan Vande Lanotte wil het bedrag dat werkenden forfaitair als kosten kunnen aftrekken, verhoogd wordt zodat zij zo'n 4.000 frank minder belastingen moeten betalen. Dat heeft hij vandaag in Oostende gezegd tijdens zijn 1-mei-toespraak.
De socialistische topminister in de federale regering haalde ook zwaar uit naar de groenen. Volgens hem zijn hun sociale voorstellen onrealistisch. Afgelopen week stelden de groenen onder meer voor om het bestaansminimum nog dit jaar met 10 procent te verhogen. Vande Lanotte herhaalde vandaag dat dit enkel kan op lange termijn. 'Loze beloften. De regering is geen jackpot waar je op 30 april één frank instopt en waar op 1 mei één miljard uitrolt', luidde het.

De vice-premier ging ook in op de fiscale hervorming. Nu de regering moet beslissen welke maatregelen van dit plan eerst worden uitgevoerd, schuift de vice-premier twee prioriteiten naar voren: een verhoging van de forfaitaire kostenaftrek voor werkenden en de decumul voor gepensioneerden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in