LUIK _ De PS wil dat de belastingverlaging voor inkomens boven de 1,7 miljoen frank per jaar wordt uitgesteld ten voordele van een verhoging van alle pensioenen met 2 procent. Dat zei PS-voorzitter Elio Di Rupo vandaag tijdens zijn 1 mei-toespraak in Luik.
Voor de PS moet de aangekondigde fiscale hervorming vooral ten goede komen van de arbeiders. Di Rupo pleitte ook voor een koppeling van de sociale uitkeringen aan de welvaart. De PS-voorzitter waarschuwde voorts voor onvoorspelbare gevolgen als het Lambertmont- akkoord niet zou worden goedgekeurd in de Kamer.

Onkelinx

Ook vice-premier en minister van arbeid Laurette Onkelinx pleitte er in Luik voor dat de belastinghervorming de inkomens uit arbeid ten goede zou komen, langs een verhoging van het netto-inkomen. Onkelinx kondigde aan een hervorming te zullen indienen van de wet-Renault, die bedrijven verplicht eerst de werknemers te informeren over een nakende herstructurering.

Zowel Di Rupo als Onkelinx drongen aan op snelle investeringen in het spoor. Voor Onkelinx heeft dat voorrang op een hervorming van de NMBS-structuren

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in