Naakte Ellen Petri en andere 1 april-grappen
Foto: rr
Omdat u vandaag niet weet wat u mag geloven, en omdat niemand zich graag laat vangen door een aprilgrap, geven we u een selectie van aprilvissen die in de media zijn opgedoken.

P-magazine pakt vandaag uit met een cover met krablaag, strategisch geplaatst over een naakte Ellen Petri. De P-lezer krijgt echter niet veel te zien, want de krablaag kan niet verwijderd worden. Voor de echte foto's kan u zich natuurlijk altijd tot de redactie van P-magazine wenden.

Veel lezers van De Standaard denken dat het verhaal over de dioxine in scharreleieren verzonnen is. Dat is zeker niet het geval. En ook de nieuwe namen van Werchter zijn echt.

Het Nieuwsblad zet zijn lezers op het verkeerde been met een bericht over de relatie van Ketnetwrappers Kobe Van Herwegen en Kristien Maes.

400 Belgische toeristen kregen vandaag in hun hotel vlakbij Saint-Tropez aan de Côte d’Azur een vreemd bericht. Op de tafelonderleggers voor het ontbijt lag volgende mededeling: 'Wegens dringende besparingen in de ziekenzorg heeft premier Leterme ons gevraagd om ook onze duit in het zakje te doen. Wij hebben unaniem beslist om een solidariteitsdag in te lassen en 15% van het bedrag dat u betaald heeft voor uw vakantie te schenken aan de ziekenzorg in België. Uw vakantie is dus met 1 dag ingekort.'

Op Radio 1 werden luisteraars opgeroepen om insecten te verzamelen in hun tuin en mee te brengen voor een kookworkshop.

 

De Gentse stadsblog Gent Blogt maakte bekend dat het voortaan ook betalende berichten zou publiceren. Dat inspireerde advertentienetwerk Adhese dan weer tot een tegenbericht over een belastingcontrole en mogelijke gevolgen voor de stadsblog. De Brusselse stadsblog Brussel blogt kondigt dan weer aan dat het zomeruur volgend jaar verdwijnt.

Tennisinfo.be meldt dat Kim Clijsters opnieuw gaat tennissen. Ze gaat de komende maanden opnieuw trainen, om er op de Australian Open van 2009 helemaal te staan.

 

Gazet Van Antwerpen heeft op zijn website een bericht dat Waris Dirie opnieuw in Brussel is gesignaleerd. Het Belang van Limburg schrijft dan weer dat Kardinaal Danneels moslim wordt.

 

Op Radio2 West-Vlaanderen werd gemeld dat het Sealife Center in Blankenberge gratis zeehondjes weggaf. Radio 2 Vlaams-Brabant verkocht gehandtekende kasseien van de Bosberg voor een goed doel.

 

De Showbizzsite  schreef dat een auto in de gevel van de nieuwe woning van Nicole en Hugo was gereden.

 

La Derniere Heure schrijft dat minister Michel Daerden Vlaamse autosnelwegen wil kopen om zeker te zijn van een vrije doorgang voor Walen en Brusselaars.

 

Volgens La Libre Belgique krijgt de regering-Leterme I er elf staatssecretarissen bij. Hun bevoegdheden worden "verloot" op het paleis.

 

Basketbalclub Telindus Oostende verspreidde ook een aprilvis. De eersteklasser wil in de komende jaren doorstoten naar de Europese subtop en heeft zich met dat doel voor ogen alvast een eigen vliegtuig aangeschaft. Het toestel landt vanmiddag om 13u00 een eerste keer op de luchthaven van Oostende, waar het zijn thuisbasis zal hebben.

 

Een carnavalsvereniging in Aalst zegt dat Aalstenaars een gratis legkip mogen komen halen op het stadhuis. En in Hamme worden burgers opgeroepen om mee te helpen een standbeeld op te kuisen dat nadien per Seaking verplaatst zal worden.

 

The Sun meldt dat Sarkozy een uitrekoperatie zal ondergaan om groter te worden dan zijn echtgenote Carla Bruni.

Traditiegetrouw laat ook Google zich niet onbetuigd. De internetgigant kondigde vandaag verschillende nieuwe diensten aan. Zo zouden internetgebruikers voortaan ook het internet kunnen doorzoeken op content die nog niet beschikbaar is en zou de e-maildienst Gmail een functie krijgen waarmee u een e-mail in het verleden kan sturen. Handig voor als een verjaardag vergeten bent.

In Nederland werden nudisten in de maling genomen met een groots aangekondigde nudistenbeurs die enkel naakt toegankelijk was. Meer dan 20.000 mensen toonden interesse in de beurs en dat inspireerde de grappenmakers om volgend jaar echt een nudistenbeurs in te richten.

De Nederlandse dierentuin Blijdorp meldt over te stappen op vegetarisch voedsel voor bijna alle dieren, waaronder de leeuwen. Dit als 'resultaat van een overeenkomst tussen de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) en Diergaarde Blijdorp'.Volgens de dierentuin zou uit onderzoek blijken dat 'de meeste carnivoren na een gewennings-periode prima zonder vlees kunnen' en zelfs langer leven.

 

Nog in Nederland liep het gerucht dat in een bunker in Zandvoort gestolen nazi-kunst verstopt zat, maar niets bleek minder waar.

De luchtvaartmaatschappij SkyEurope haalde vandaag met de passagiers een grap uit door kaartjesknippers te laten meevliegen. Kort na het opstijgen werd aan de passagiers gevraagd om hun vliegtickets aan de controleurs te tonen. Deze onverwachte inspectie was erop gericht om 'zwartvliegers' te strikken. De parachutes, die voorzien waren om eventuele zwartvliegers uit het vliegtuig te zetten, werden uiteindelijk niet gebruikt.

 

Volgens bouwwebsite Livios trekt de Vlaamse regering 20 miljoen euro uit voor privéwindmolens. Particulieren zouden gratis zo'n windmolen in hun tuin kunnen zetten.

Een greep uit de andere internationale aprilvissen:

  • De Britse krant Daily Star lanceerde een verhaal dat Daniel Craig zich in de volgende James Bond-film zou outten als bi-seksueel.
  • Piraterijwebsite The Pirate Bay maakte bekend dat het zijn servers voortaan zou huisvesten in de Sinäi-woestijn.
  • In Nieuw-Zeeland moest een radiostation zich excuseren nadat het een bericht de wereld had ingestuurd dat de Foo Fighters naar Auckland zouden komen voor een intiem concert.
  • BBC toonde beelden van vliegende pinguïns
  • The Guardian schreef dat Carla Bruni is aangezocht om het Britse leven met meer glamour te injecteren
  • National Geographic plaatste Paris Hilton op de cover van een themanummer over wilde dieren
  • Een Australische radiozender kondigde aan dat de paus in juli een een mis zou opdragen voor alle homoseksuelen ter wereld 
  • Technologie-website Think Geek kondigde een toestal aan dat Betamax-cassettes kan converteren naar HD-DVD
  • De Moscow Times heeft het over Russische plannen om een tunnel te graven van in het Kremlin tot het Witte Huis, de ambtswoning van de Russische eerste minister. Dat zou moeten voorkomen dat de president en de eerste minister nog te maken krijgen met verkeersopstoppingen als ze elkaar willen ontmoeten.
  • Het Nederlandse jeugdjournaal lanceerde een oproep naar kandidaten voor de nieuwe show Boer Zoekt Kind. In dat programma zouden kinderen de hele zomervakantie meewerken op een boerderij om te testen of ze geschikt zouden zijn om het bedrijf later over te nemen.  

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in