BRUSSEL -Johan Museeuw won zaterdag voor de tweede keer in zijn carrière de Omloop Het Volk, de openingswedstrijd van het nieuwe wielerseizoen. Tweede werd de Nederlander Max Van Heeswijck (US Postal), derde was Paolo Bettini, net als Museeuw uit de Quick Step-Davitamonploeg.
De ploeg van Patrick Lefevere domineerde zaterdag de hele wedstrijd. Ook de plaatsen vier en vijf werden, met respectievelijk Frank Vandenbroucke en Tom Boonen bezet door Quick Step-renners. Al in de bergzone zetten Museeuw en zijn maats de koers naar hun hand.

Vier renners (de Belgen Tony Bracke, Kristof Trouvé en de Fransen Jacky Durand en Christophe Agnolutto), die al na tien kilometer in de aanval gegaan waren, reden toen nog op kop maar hun voorsprong slonk zienderogen.

Na beukwerk van Quick Step ontstond er een achtervolgende groep van zeven met daarin vier renners van Quick Step: Johan Museeuw, Paolo Bettini, Tom Boonen en Frank Vandenbroucke, Peter Farazijn (Cofidis), Filippo Pozzato (Fassa Bortolo) en Max Van Heeswijk (US Postal-Berry Floor). Een achtervolgende groep, met ondermeer Peter Van Petegem en Dave Bruylandts, volgde, met nog 60 kilometer te gaan, op korte afstand.

Het Franse duo was er vooraan intussen afgereden. Op de Lippenhovestraat werden ook Trouve en Bracke gegrepen door de zeven eerder geciteerde renners. De Quick Step-trein stormde voort zodat de voorsprong verder uitgebouwd werd. Uit de achtergrond sloten nog enkele renners aan bij de groep Bruylandts-Van Petegem maar echt op gang kwam de tegenreactie niet. Pas op 37 kilometer van de eindmeet nam Lotto-Domo, die tot dan buiten beeld bleef, het heft in handen maar op dat ogenblik was het kalf al verdronken.

Voorin brak de kopgroep in twee stukken toen Bettini op 22 kilometer van de finish een uitval waagde. De Italiaan kreeg ploegmakker Museeuw en de Nederlander Van Heeswijk mee.

Het drietal bleef samen tot de laatste vijf kilometer. Toen demarreerde Museeuw voor de tweede keer. Bettini kroop in het wiel van Van Heeswijk, die enkele minuten een beklijvende tweestrijd voerde met Museeuw. De Nederlander was erg sterk maar kraakte finaal toch onder het beukwerk van 's werelds beste eendagsrenner.

Van Heeswijk won wel nog de sprint voor de tweede plaats. Vandenbroucke en Boonen, die Farazijn en Pozzato nog achter gelaten hadden, kwamen hand in hand over de streep en maakten het Quick Step-succes compleet.