LUIK - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bij een schietpartij in Luik vijf mensen gewond geraakt. De feiten hadden plaats in een cafetaria van een Luikse sporthal, waar een privé-verjaardagsfeestje aan de gang was. Het vuurgevecht zou zijn ontstaan omdat de organisatoren van het feestje aan een groepje jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst de toegang weigerde.
In het cafetaria vierden een veertigtal mensen de verjaardag van één van de aanwezigen. Even over middernacht wilde een groepje jongeren binnenkomen. De organisatoren, die zegden dat het om een familiefeestje ging, stuurden hen weg. Daarop ontstond ruzie die uitmondde in een gevecht. De jongeren beschadigden enkele auto's die in de buurt van de sporthal geparkeerd stonden, en namen de vlucht. De politie kon drie van hen oppakken, maar enkele van hun kompanen konden ontsnappen.

Kort nadat de politie was vertrokken, werden de feestvierders een tweede keer opgeschrikt. Vier gemaskerde en gewapende mannen drongen het cafetaria binnen. Twee van hen openden het vuur: ze schoten naar de ramen en het plafond. Vijf aanwezigen werden door de kogels geraakt. Ze moesten naar het ziekenhuis, maar verkeren niet in levensgevaar.

De vier schutters konden vluchten. De politie vond een twintigtal kogelhulzen terug op de plaats van de feiten.

De politie is ervan overtuigd dat er een verband bestaat tussen het eerste groepje en de gemaskerde schutters. De drie jongeren die werden opgepakt, zijn aangehouden.