In de Duitse deelstaat Beieren kwam in de nacht van donderdag op vrijdag een Belgische vrouw om het leven bij een verkeersongeval op een autosnelweg. Het ongeval, dat zich voordeed ter hoogte van Schwarzach, zou te wijten zijn aan de slechte weersomstandigheden. Er raakten ook twee personen zwaargewond. Dat meldt Radio Charivari vrijdag op zijn website.
Het zicht op de autosnelweg was kort na middernacht dermate beperkt dat meerdere bestuurders, onder wie ook de bestuurder van een VW-bestelwagen, op de rem gingen staan. Een 48-jarige Belgische bestuurder van een Mercedes reageerde te laat en botste tegen de bestelwagen. De Belg raakte daarbij lichtgewond, twee medepassagiers van 67 en 75 jaar liepen zware verwondingen op.

De 46-jarige vrouw van de Belgische bestuurder stapte uit de auto en ging in afwachting van de komst van de hulpdiensten op de pechstrook staan. Een aankomende bestuurder van een Ford kon de verongelukte wagens op het nippertje ontwijken door bruusk uit te wijken.

De wagen daarachter, van het merk Opel, week op zijn beurt uit om de Ford te ontwijken maar slaagde daar niet volledig in. De Opel raakte de Ford aan de zijkant en werd op de pechstrook geslingerd waar het tot een aanrijding kwam met de Belgische vrouw. De vrouw raakte zwaargewond. Ze werd nog ter plaatse gereanimeerd maar bezweek aan haar verwondingen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in