Bloedige aanslag tijdens volleybaltoernooi in Pakistan
Foto: ap
Tientallen mensen zijn vrijdag in het noordwesten van Pakistan om het leven gekomen, toen een man tijdens een volleybaltoernooi een zelfmoordaanslag pleegde met een bomauto. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Meer dan negentig mensen zijn omgekomen, zeker 60 mensen zouden gewond zijn geraakt. De aanslag werd gepleegd in Lakki Marwat. De dader reed met zijn auto het sportveld op, waar twee naburige dorpen het tegen elkaar opnamen in een volleybalwedstrijd.

Enkele huizen stortten in door de explosie en er wordt gevreesd dat er mensen onder het puin terecht zijn gekomen. Volgens de politie is de aanslag mogelijk een wraakoefening: bewoners van Lakki Marwat hebben een militie gevormd om opstandelingen te verjagen.

In een dorp in Noord-Waziristan, Ghundi, kwamen vrijdag drie inzittenden van een auto om het leven bij een raketaanval. De raket zou zijn afgevuurd door het Amerikaanse leger en in de auto zouden islamitische opstandelingen hebben gezeten. Pakistaanse veiligheidsfunctionarissen zeiden dat Taliban de lichamen van de slachtoffers kort na de aanval kwamen ophalen.

De VS hebben sinds 2008 tientallen raketaanvallen uitgevoerd op de tribale gebieden in het noordwesten van Pakistan, waar de Pakistaanse Taliban en leden van Al-Qaeda opereren.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in