Herman Van Rompuy, die vandaag 1 januari 2010 zijn ambt als permanent voorzitter van de Europese Raad opneemt, bezoekt op 26 januari de Poolse hoofdstad Warschau om er de voorbereidingen te bespreken van het Poolse voorzitterschap van de EU in 2011. Dat heeft Mikolaj Dowgielewicz, de Poolse minister van Europese Zaken, gezegd. Polen wordt vanaf 1 juli 2011 voor zes maanden Europees voorzitter. Tijdens het bezoek van Van Rompuy aan Warschau "zullen de voorbereidingen van Polen besproken worden", zegt Dowgielewicz, aldus geciteerd door het persagentschap PAP. Net als het triovoorzitterschap Spanje-België-Hongarije, werkt Polen aan een gezamenlijk voorzitterschapsprogramma met Denemarken en Cyprus, die respectievelijk in de eerste en de tweede helft van 2012 het voorzitterschap waarnemen.
Polen wordt vanaf 1 juli 2011 voor zes maanden Europees voorzitter. Tijdens het bezoek van Van Rompuy aan Warschau 'zullen de voorbereidingen van Polen besproken worden', zegt Dowgielewicz, aldus geciteerd door het persagentschap PAP.

Net als het triovoorzitterschap Spanje-België-Hongarije, werkt Polen aan een gezamenlijk voorzitterschapsprogramma met Denemarken en Cyprus, die respectievelijk in de eerste en de tweede helft van 2012 het voorzitterschap waarnemen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in