Mike Tyson niet vervolgd na mep aan fotograaf
Foto: AP
De Amerikaanse ex-bokser Mike Tyson wordt niet vervolgd voor de klap die hij heeft uitgedeeld aan een fotograaf op de luchthaven van Los Angeles. Dat maakte het openbaar ministerie van LA donderdag bekend.
De voormalige wereldkampioen bij de zwaargewichten raakte begin november slaags met de opdringerige fotograaf. Beide mannen werden een tijdje opgepakt en moesten enkele uren in de cel doorbrengen.

Tyson, die naar eigen zeggen zijn dochtertje wilde beschermen, sloeg fotograaf Tony Echeverria tegen de grond omdat die tegen het kinderwagentje zou gebotst zijn. Het openbaar ministerie verklaarde over te weinig bewijzen te beschikken en legde beide kemphanen niets ten laste.

'Deze beslissing is een kleine overwinning voor al diegenen die lastiggevallen worden door paparazzi', verklaarde de acvocaat van de 43-jarige 'Iron Mike', die in 2007 in Arizona nog tegen een voorwaardelijke celstraf opliep wegens cocaïnebezit. Eerder zat de opvliegende bokser al in de cel voor verkrachting, geweld en rijden onder invloed.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in