Justine Henin droomt van tweede olympisch goud
Foto: epa
Na twee exhibitietoernooien in Charleroi en Caïro maakt Justine Henin op het toernooi van het Australische Brisbane, dat zondag van start gaat, haar echte comeback in het WTA-circuit. Net zoals Kim Clijsters begint ook de Waalse met veel zin aan haar tweede carrière.
'Als je twee jaar afwezig bent van de courts leer je jezelf beter kennen', verduidelijkte Henin vrijdag op een persconferentie in Brisbane. 'Ik heb hard aan mijn backhand en mijn service gewerkt', klonk het.

Henin voegde er ook aan toe dat ze zeker aan de Olympische Spelen van Londen denkt, wat betekent dat ze haar tweede carrière minstens tot 2012 zou voortzetten.

'Londen is uiteraard een droom', lachte Henin, die na het toernooi van Miami van eind maart nog niets gepland heeft voor haar kalender van 2010. 'Wat de Fed Cup betreft (waarin België het begin februari tegen Polen opneemt, nvdr), blijft de deur open, maar daar praat ik liever eerst met coach Sabine Appelmans over.'

Henin bekijkt alles toernooi na toernooi en haar eerste doelstelling blijft Brisbane, waar ze het als niet-reekshoofd in de eerste ronde mogelijk al tegen Clijsters moet opnemen. 'Dat is geen probleem. We respecteren elkaar en hebben hier al wat gepraat. Het is een concurrente, maar dan enkel op sportief vlak. Dat er spanningen tussen ons zouden zijn, is niet prettig om horen', besloot Henin.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in