Kim Clijsters kiest voor nieuwe aanpak
Photo News Foto: © Photo News
Het WTA-tennistoernooi van het Australische Brisbane, dat zondag van start gaat, kon met de wederoptredende Justine Henin en Kim Clijsters twee toppers strikken. De Limburgse (WTA 18) snijdt in Australië een nieuw en volledig tennisseizoen aan.
'Ik heb alles iets anders aangepakt', vertelt Clijsters vrijdag op de toernooiwebsite. 'Net daarom noem ik dit een tweede carrière en geen comeback. Ik heb het voordeel dat ik het allemaal al eens meegemaakt heb, maar reizen met mijn man, mijn dochter en een heel nieuw team maakt alles toch net iets anders en ik hou wel van die uitdaging.'

'Na zo lang weggeweest te zijn, bekijk ik alles op een andere manier. Er is flink wat veranderd in mijn leven en zo leer je jezelf ook beter kennen. Dat heeft invloed op de manier waarop je je op de courts voelt', klinkt het.

Clijsters geeft ook toe dat ze haar sterke punten nog meer in de verf heeft gezet en dat ze gewerkt heeft aan haar zwakkere punten, wat niet wil zeggen dat ze meer dan vroeger aan het net zal verschijnen.

'Veel meisjes bewegen goed en slaan hard. Als ik een mix tussen de twee kan vinden, maakt dat misschien wel het verschil. Ik heb fysiek hard gewerkt, dat moest ook na de bevalling, maar het loont.'

'Ik voel me goed en kende een goede voorbereiding. Een break heb ik niet genomen, omdat ik er eerder al langer tussenuit was', aldus Clijsters, die na de loting van zaterdag haar eerste tegenstander kent.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in