In Beersel is in de nacht van donderdag op vrijdag een voetganger levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval. Dat meldt de federale politie.
De bestuurder die bij het ongeval betrokken was, reed na de klap door waardoor gedacht werd aan een vluchtmisdrijf, maar later bleek dat een kind in de wagen ook gewond was geraakt en dat de bestuurder daarom naar het ziekenhuis was gereden.

Het ongeval gebeurde kort na 4 uur. Een bestuurder van een andere wagen zag hoe een donkerkleurige Mercedes een voetganger aanreed en eerst stopte, maar dan doorreed. De getuige verwittigde de 100-centrale die een ziekenwagen en MUG-team ter plaatse stuurde. De voetganger bleek zwaargewond en werd in kritieke toestand overgebracht naar het Erasmus-ziekenhuis.

De 100-centrale verwittigde ook de lokale politie van Beersel om de nodige vaststellingen te doen, maar die bleek al op de hoogte van het ongeval. De bestuurder van de Mercedes die de voetganger had aangereden, had de politie immers kort na het ongeval zelf gebeld. De bestuurder was doorgereden naar het ziekenhuis in Halle omdat in zijn wagen een klein kind zat dat door de klap ook gewond was geraakt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in