Ook het nieuwe jaar lijkt geen beterschap te brengen wat betreft het geweld in de grensregio tussen Afghanistan en Pakistan. Langs beide zijden van de grens vielen vrijdag al drie doden.
In Noord-Waziristan, een district dat deel uitmaakt van het stammengebied in Pakistan, werden drie vermoede talibanopstandelingen gedood door een raketaanval die werd uitgevoerd door een onbemand Amerikaans vliegtuig. Het is nog niet duidelijk of bij de aanval, die was gericht tegen een auto, nog meer slachtoffers vielen.

Donderdagavond vielen in Noord-Waziristan al vijf doden en minstens twee gewonden na een andere raketaanval van een onbemand tuig.

Ook aan de Afghaanse zijde van de grens kwamen vrijdag al drie mensen om het leven. Afghaanse troepen doodden drie herders die per ongeluk de grens waren overgestoken. De grens tussen Afghanistan en Pakistan is 2.640 kilometer lang en is op vele plaatsen niet goed aangegeven.

Pakistanen, Afghanen en NAVO-troepen houden de grens goed in de gaten om te voorkomen dat militanten van de taliban Afghanistan binnenglippen om internationale troepen aan te vallen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in