SYDNEY - Bewoners van buitenwijken van de Australische stad Sydney hebben van de autoriteiten opdracht gekregen te evacueren, nadat ook hier branden waren uitgebroken. Het vuur trekt als gevolg van de harde wind snel naar de huizen, aldus functionarissen.
Eerder op de dag kregen burgers het advies niet hun huizen te verlaten. In een park in de noordelijke buitenwijk Pennant Hills brak vandaag een nieuwe brand uit. Ook in Kurajong is brand ontstaan, evenals in het vakantieoord Sussex Inlet, 120 kilometer zuidelijker.

Sinds kerst woedden er rondom Sydney al enkele grote bosbranden, maar het is voor het eerst dat in de noordelijke woonwijken brand uitbreekt. De brandweer noemt de nieuwe brand, op minder dan 20 kilometer afstand van het stadscentrum, 'zeer ernstig'.

'Er is wel paniek. Mensen willen evacueren', aldus een woordvoerder van de brandweer. Hij zei niet te weten hoe de nieuwe brand is ontstaan. De afgelopen dagen zijn al zeker 150 huizen en 250.000 hectare bos in vlammen opgegaan. Acht mensen zijn gearresteerd op verdenking van brandstichting.