ARNHEM/AMSTERDAM/BERGEN OP ZOOM - Tijdens de nacht van oud op nieuw zijn in Nederland verscheidene mensen gewond geraakt bij het afsteken van vuurwerk. De incidenten vonden onder meer plaats in Arnhem, Amsterdam en Bergen op Zoom. Precies een jaar geleden vielen in Volendam 14 doden bij een cafébrand.
Twee mensen zijn kort na de jaarwisseling in Ede gewond geraakt door het afsteken van een vuurwerkbom. Ook in Bemmel raakte een man gewond door zo'n projectiel. Over de toestand van de slachtoffers is nog niets bekend.

In Arnhem moest de politie al verschillende malen tussenbeide komen bij vechtpartijen. Daarbij zijn drie mensen aangehouden. Met name in en rond het Spijkerkwartier in Arnhem steken veel mensen vreugdevuren op straat aan. De politie gedoogt die vuren, zolang ze geen gevaar opleveren.

De regiopolitie Gelderland-Zuid heeft ruim tweehonderd mensen paraat voor ongeregeldheden in de nieuwjaarsnacht. In Nijmegen liep de jaarwisseling vorig jaar uit op een grote vechtpartij. In de Over-Betuwe ontstaan in de vroege ochtend geregeld problemen door het aanleggen van vreugdevuren, waar mensen uit de wijde omtrek op af komen.

In het centrum van Amsterdam is op nieuwjaarsochtend een nog ongeïdentificeerde man zwaargewond geraakt door vuurwerk. De man stak kort na middernacht een groot stuk vuurwerk aan tegenover het politiebureau op de Nieuwe Zijdsvoorburgwal.

Het vuurwerk ontplofde direct in zijn gezicht. Hij liep ernstige verwondingen op en is onder politiebegeleiding in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de politie wordt voor zijn leven gevreesd.

In het oostelijk deel van Brabant is de jaarwisseling vrij rustig begonnen. Toch werden in een ziekenhuis in Roosendaal drie slachtoffers met vuurwerkverwondingen binnengebracht. In Bergen op Zoom raakte een persoon gewond door vuurwerk. Het is niet bekend wat de ernst is van hun letsel.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig