JAMMU - Indiase legertroepen hebben gisteren langs de grens in de deelstaat Kashmir, dat grenst aan Pakistan, zeker tien Pakistaanse militairen gedood en tien bunkers vernield. Dat heeft een Indiase officier dinsdag in Jammu, de winterhoofdstad van Kashmir, gezegd.
Volgens de zegsman beantwoordden de Indiase legertroepen geweervuur dat vanuit Pakistan kwam. De schietpartij vond plaats in een gebied waar het de afgelopen dagen juist rustig was, terwijl er elders langs de grens wel geregeld incidenten waren.

Beide landen hebben troepen samengetrokken in Kashmir dat al zo'n vijftig jaar twistappel is tussen beide landen. Sinds de aanslag op het Indiase parlement op 13 december zijn de spanningen tussen beide landen sterk toegenomen.

Bij een treffen tussen Indiase en Pakistaanse grenstroepen zijn gisteren ook al zeker twee Indiase militiaren gedood. Vijf anderen raakten ernstig gewond. Als gevolg van de beschietingen van afgelopen dagen zijn al zeker 20.000 mensen uit voorzorg uit de dorpen geëvacueerd.