Eén auto kopen, tweede auto gratis
De autohandelaar Cardoen pakt de komende weken uit met een opmerkelijke actie: één auto kopen, de tweede gratis.
Aan de opmerkelijke stunt zijn wel een paar voorwaarden verbonden: de wagen die je koopt moet één van de 100 modellen zijn die door Cardoen geselecteerd werden. Het gaat vooral om grotere personenwagens en bestelwagens (6 plaatsen), maar ook om cabrio’s, monovolumes en 4x4 terreinwagens. Ze hebben ook eens stevig prijskaartje: het goedkoopste model kost 22.800 euro.

In de showrooms zullen deze wagens worden aangegeven met een rode bol. Wie er één koopt, krijgt er van Cardoen een kleinere wagen bij. Die kan je ook kiezen uit ruim 100 wagens, gemarkeerd met een gele bol. De actie start nu zaterdag (29 november) en loopt nog tot 15 december.

Cardoen waagt zich met de actie op glad ijs, omdat koppelverkoop in ons land nog steeds verboden is. Maar in een persbericht wijst het bedrijf eop dat zijn actie niet in strijd is met de Europese wetgeving op koppelverkoop, en dat in ons land 'meerdere partijen' voorstander zijn om het verbod op te heffen.

De stunt is een symptoom van de diepe malaise waarin de auto-industrie zich bevindt. Door de economische crisis zitten de constructeurs met grote stocks aan onverkochte wagens. Dat geeft aanleiding tot grote kortingen of promotiestunts.