Wat denkt u van het aandeel Innogenetics? Het wordt immers al verscheidene jaren door heel wat analisten aangeprezen. Waarom blijft de koers stabiel, hoewel de vooruitzichten voor het bedrijf gunstig zijn?
Het antwoord van de analist:

We staan om verschillende redenen positief tegenover het aandeel Innogenetics. Ten eerste heeft het bedrijf een uiterst waardevolle diagnosticatak met enkele groeipolen zoals de snelle bacteriologische tests die door partner Roche sinds kort op de markt worden gebracht.

Ten tweede circuleren er geruchten dat het bedrijf zich zou opsplitsen. De verlieslatende therapeutica-afdeling zou dan worden verkocht of stopgezet waardoor alleen de winstgevende diagnosticapoot zou overblijven. Op die manier zou de werkelijke waarde van de diagnosticatak naar boven komen.

Ten derde rekenen we op een gunstige afloop van de Abbott-rechtszaak. Die elementen en de onzekerheid over de uitkomst van de resultaten van het fase II-onderzoek naar het hepatitis C-vaccin, die pas midden volgend jaar worden verwacht, zorgen ervoor dat het aandeel de laatste 12 maanden weinig potten heeft gebroken.

De uitkomst van de Abbott-rechtszaak zal op korte termijn het koersverloop bepalen. De Amerikaanse groep zou onterecht gebruik maken van een technologie van Innogenetics die het mogelijk maakt te onderzoeken welk type van hepatitis C een patiënt heeft opgelopen. Aangezien een gelijkaardige zaak met Third Wave in het voordeel van Innogenetics werd beslecht, verwachten we dat Innogenetics het pleit zal winnen.

In 'Het antwoord van de analist' antwoorden de analisten van het onafhankelijke beleggingsadviesblad Inside Beleggen wekelijks op een vraag van een bezoeker. Heeft u ook een vraag voor hen? Stuur een mail naar analist@standaard.be