Fortis Business Jet 00FTS te koop
De 00FTS van Fortis: voor 5 miljoen euro kunt u hem krijgen.rr
Te bewonderen op de luchthaven van Deurne: de Fortis Business Jet 00FTS.

Het zakenvliegtuig van Fortis, een Citation Exel, is een van de mooiere zakenjets. Fortis schafte zich volgens kenners zo'n zakenvliegtuig aan in het kader van de internationalisatie van de groep en de overname van ABN Amro. Een nieuw vliegtuig kost al gauw 11,5 miljoen dollar, maar Fortis kocht een recent tweedehands toestel.

Daardoor lag de aanschafprijs lager, maar kon ook de lange wachttijd voor dit type zakenvliegtuigje omzeild worden. Doug Oliver van fabrikant Cessna uit Wichita (Kansas) in de Verenigde Staten wilde vrijdag niet zeggen hoe lang het wachten is op een nieuw exemplaar, maar hij sprak over een serieuze 'backlog'.

De Citation Exel is ondertussen vervangen door de Citation XLS+. De Citation Exel van Fortis is ingeschreven en bekend als de 00FTS. Het vliegtuigje staat op de tarmac op de luchthaven van Deurne en wordt beheerd door de Flying Group. Toestel 00FTS zoekt al een poosje een koper, maar voorlopig zonder succes. Wie 5 miljoen euro biedt, heeft de 00FTS.

In de Fortis Holding zitten nog wel de internationale verzekeringsactiviteiten, maar blijkbaar hebben die niet onmiddellijk de behoefte aan een eigen privé-jet. In het vliegtuigje is plaats voor negen passagiers. Er zijn niet zoveel Belgische bedrijven die voldoende internationaal georiënteerd zijn om de aanschaf van een eigen corporate jet te verantwoorden.

(pdd, fpe)Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in