Dexia en KBC rijden ook deze week aan de kop. Dat de meest uitgespuwde aandelen van 2008 en 2009 op zeker moment wat kunnen herstellen, mag niet verbazen. Maar met winsten van rond de 40% sinds het begin van dit nog altijd prille jaar, is menig belegger toch verrast. Deze week was een aantal goede resultaten in de banksector de katalysator. Ook de schuldencrisis in de eurzone lijkt onder controle. Portugal is dan wel een uitzondering, maar als klein land kan dat de Europese financiële sector niet bedreigen. Bovendien heeft Portugal ironisch genoeg een vrij lage schuld, wat het probleem voor de banken nog minder nijpend maakt. Portugal heeft vooral een zwakke economie.

Ondertussen trekt een aantal fondsbeheerders zich wel de haren uit het hoofd. De meesten hebben geen financiële aandelen in portefeuille en blijven dus aanzienlijk achter op de index.

Solvay en Barco genoten van hun goede resultaten. Die van Barco dateren al van vorig week, maar op de dag van de resultaten ging het aandeel nog lager. Gisteren liet Barco verstaan zich sterk genoeg te voelen voor overnames.