Toneelkring Pogen uit Wevelgem brengt op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 november het blijspel Wie speelt met wie? in cultureel centrum Guldenberg in Wevelgem. De regie is in handen van Martine Vanneste.

Nicole Willemyns en Rosette Vansteenkiste uit Lauwe voegen zich bij Pogen, waar niet minder dan veertien acteurs op de planken komen in dat blijspel. Tom Seynhaeve is ondertussen een vaste waarde geworden en voelt zich goed bij Pogen.

Seynhaeve: ,,We beschikken over een toffe groep. We hebben als acteurs heel wat inbreng in de totstandkoming van onze rol. Dat is leuk werken. Zo kan je je eigen creativiteit botvieren. Waar we de voorbije jaren wat minder belangstelling oogstten, hadden we vorig jaar toch meer dan duizend toeschouwers en we hopen dit jaar op z'n minst even goed te scoren met dit blijspel, waar de klemtoon duidelijk op pretentieloos amusement ligt.''

Waar gaat het stuk over?

Seynhaeve: ,,De familie Devlaminck heeft als doodgewoon gezin in een doodgewone wijk alles om perfect gelukkig te zijn. Pa Devlaminck vindt buurvrouw Trees al te bemoeiziek en ma Devlaminck ergert zich aan zoon Steven, die maar niet volwassen wil worden. Wanneer buurvrouw Trees zich ook gaat bemoeien met dochter Jolien en zoon Steven het al te bont maakt, is de maat vol. Trees en Steven zullen hun lesje moeten leren. De hele zaak draait uit op een match van de mannen tegen de vrouwen.''

De acteurs van dienst zijn Willy en Mia Hubrecht, Suzanne De Clercq, Tom Seynhaeve, Annelies Deleu, Reinald Baeyens, Martine Vanneste, Marie-Jeanne Stragier, Gregory Derudder, Yessie Vanderhispallie, Nicole Willemyns, Geert Corne, Rosette Vansteenkiste en Ivo Devos. (VLW)

Wie speelt met wie? door toneelkring Pogen, op 16 en 17 november (20 uur) en 18 november (18 uur) in CC Guldenberg, Acaciastraat Wevelgem. Toegang 200 frank. Reservering: 056-41.20.37.