In een regie van Paul Moreels, speelt toneelgroep Streven op zaterdag 10 november de eerste van vier opvoeringen van ,Het dagboek van Anne Frank. Voorzitter Peter Deslee verduidelijkt dat regisseur en spelers zich volledig houden aan het autenthieke verhaal van het joodse meisje dat jarenlang in het Achterhuis leefde.

Na de bejubelde opvoeringen van Hysteria, waarbij Streven vorig jaar laureaat werd van het West-Vlaams amateurtoneel, pakken voorzitter Peter Deslee en de acteurs in de weekends van 10 en 17 november uit met vier opvoeringen van Het dagboek.

Peter Deslee: ,,Dat Anne Frank een dagboek bijhield over haar afzondering in het zogenaamde Achterhuis, weet iedereen. Maar kent iedereen ook wel de inhoud van het boek? Dat vroegen we ons af toen we de toneelbewerking van haar verhaal op de planken wilden brengen. Onze huisregisseur Paul Moreels zorgde voor een goede toneelvertaling. Wat de toeschouwer ziet? Uiteraard het authentieke verhaal. Maar ook het relativeringsvermogen van het joodse meisje Anne Frank, dat vier jaar in het Achterhuis zat opgesloten. Daarnaast is er uiteraard ook aandacht voor de jodenvervolging.'' (DJW)

Het dagboek van Anne Frank, door toneelgroep Streven. Eerste opvoering: zaterdag 10 november om 20 uur in cultureel centrum de Stringe, Ommersheimplein, Vichte. Andere speeldata: 11 november om 17 uur, 16 en 17 november om 20 uur. Reservering: 056-77.55.75 of -77.68.36.