Koninklijke Toneelgilde Onder Ons (Toog) brengt als eerste stuk van het seizoen Met de zegen van de Heer, een blijspel van Karel Eens, in een regie van Patrick Rozé.

Voor die eerste opvoering deed Toog een beroep op Rita Leleu, Clara Catry, André Pille, Chantal Bruggeman, Karina Verhelle, Katrien Vanderhaeghe, Pol Driessens, Toon Den Hollander, Edwig Demey, Davy Demyttenaere en Daniël Vandenheede.

Een kleine kloostergemeenschap dreigt failliet te gaan. Moeder Overste roept haar medezusters bijeen om een oplossing te zoeken als Lowie, de tuinman, binnenkomt met een kofer die iemand over de kloostermuur heeft gegooid. Als die koffer vol geld blijkt te zitten, denken de zusters de oplossing voor hun problemen gevonden te hebben. Daarbij rekenen ze wel buiten Gustaffo en Roberto, de twee gangsters die het geld gestolen hebben en tijdens een achtervolging met de politie de koffer over de kloostermuur gooiden. Lowie vindt dat hij als eerlijke vinder recht heeft op het geld maar als ook de politie zich met de zaak komt bemoeien, wordt het wel heel erg druk in het klooster.

Wie zal uiteindelijk de zegen van de Heer krijgen? (LIM)

Met de zegen van de Heer, door Toog in zaal Ter Linde, op zaterdag 10, vrijdag 16 en zaterdag 17 november om 20 uur.