De plaatselijke Koninklijke Kunstfotokring houdt volgend weekend het tweejaarlijkse clubsalon. Voor het eerst kan de kring daarvoor gebruik maken van de Sint-Janskapel.

,,De nieuwe ruimte biedt heel wat meer mogelijkheden dan de vorige accommodaties'', aldus voorzitter Gilbert Vandenbraembussche. ,,We maken dankbaar gebruik van de ruimte om de foto's op een meer originele manier op te stellen, zodat het publiek volop kan genieten van de foto's die de leden tijdens de voorbije twee jaar hebben gemaakt. Zoals steeds is er een grote diversiteit van onderwerpen en technieken, zowel in zwart-wit als in kleur. Behalve foto's, gemaakt volgens de klassieke analoge methode, zijn er ook foto's die digitaal zijn gemaakt.''

Elf exposanten nemen deel. ,,Dat grote aantal is een opsteker voor de club'', aldus Gilbert Vandenbraembussche. ,,Die bestaat al zeventig jaar en heeft steeds geijverd om de kunstfotografie in de regio levendig te houden. Dat lukte door de goede samenwerking onder de leden, ondanks het leeftijdsverschil, de al dan niet academische vorming en de confrontatie van de eigen opvattingen.''

Voor de vele gelegenheids- en vakantiefotografen is een bezoek aan het salon de beste manier om te zien hoe een foto verbeterd kan worden door aandacht te besteden aan de compositie en belichting, vooral nu minder aandacht moet uitgaan naar de techniek. De leden en exposanten zijn graag tot toelichting bereid. (LIM)

Tweejaarlijks clubsalon van de Wervikse kunstfotokring, op zaterdag 10 en zondag 11 november van 10 tot 12 en van 14 tot 19 uur in de Sint-Janskapel, Steenakker.