Pastoor Antoon Soens (71) overleed op dinsdag 6 november, na een langdurige strijd tegen ziekte. Nieuwenhove treurt om een vechtjas die heel wat dynamiek bracht en die in 1985 de viering van het gouden jubileum van de parochie organiseerde. Zaterdag om 11 uur vindt de begrafenisplechtigheid plaats in zijn geliefde Margarethakerk.

Toon Soens was negentien jaar pastoor in Nieuwenhove. Deze Kortrijkzaan volgde in november 1982 Jozef Acke op.

Antoon Soens werd geboren op 13 januari 1930. Na zijn priesterwijding was hij tien jaar leraar aan de normaalschool in Torhout. In 1965 werd hij onderpastoor in Heist-Duinbergen en drie jaar later kwam hij naar Oostrozebeke, waar hij vijftien jaar medepastoor was. Zijn aanstelling leidde tot een nieuwe dynamiek in de Margaretha-parochie. Soens was bijzonder trots op zijn mooie kerk en hij werd Ninoviet in hart en nieren.

Samen met Norbert Follens en Albert Verplaetse publiceerde pastoor Soens in 1985 het boek Nieuwenhove, een gouden parochie. Hij bezorgde het Mirakeldorp een nieuw elan en zijn preken hielden altijd aan de ribben. Hij was vooral een volksmens, die zelden ontbrak op de matchen van Racing Waregem. De Ninovieten zullen hun pastoor missen. (HGW)