ANTWERPEN -- De Nederlandse vermogensbeheerder Theodoor Gilissen Bankiers heeft voor zijn Antwerpse succursale een Belgische bankvergunning gekregen. De vesting wordt omgedoopt tot Theodoor Gilissen Bank.

Theodoor Gilissen Bankiers is een Nederlandse private bank, gespecialiseerd in vermogensbeheer en effectenadvies. Ze heeft kantoren in Amsterdam, Den Haag, Londen en Genève en telt 250 medewerkers. Theodoor Gilissen Bankiers maakt deel uit van de Fortis-groep, maar vaart een relatief autonome koers.

Vorig jaar opende Theodoor Gilissen Bankiers een kantoor in Antwerpen, met de bedoeling ook Belgische klanten te winnen voor haar vermogensbeheer met een specifieke stijl. De Nederlandse vermogensbeheerder gelooft niet in een indexmatige benadering, maar selecteert wereldwijd een tachtigtal aandelen met groeipotentieel, gespreid over diverse landen en diverse sectoren, en belegt alleen daarin.

Met het Belgische bankstatuut gelooft Theodoor Gilissen beter gewapend te zijn om de Belgische klanten ervan te overtuigen dat ze echt een plaats ambieert op de Belgische markt en dat ze er niet alleen is voor de vermogende Nederbelgen. Met de erkenning als bank kan ze haar klanten ook een volledig pakket financiële diensten aanbieden, al blijft vermogensbeheer de kernactiviteit.

Voorzitter van het directiecomité van Theodoor Gilissen Bank wordt Maarten Rooijakkers. Hij begon zijn carrière in België bij Chase Handelsbank, die later opging in de Crédit Lyonnais Bank België. In 1994 stapte hij over naar MeesPierson, een onderdeel van de Fortis-groep. In oktober vorig jaar stapte hij over naar Theodoor Gilissen.