Zaterdag 15 september opent het stedelijk zwembad aan de Netelaan in Lier opnieuw de deuren. ,,Het bad is negen maanden gesloten geweest voor aanpassingswerken. We doen nu een toegift aan onze bevolking. Van 15 tot 23 september is een zwembeurt er gratis. Zelf zitten we met onze gedachten al bij een nieuw zwembad in de voormalige Dungelhoefkazerne'', zegt sportschepen Walter Grootaers (VLD-LMM).,,In het oude zwembad hebben we de technische installatie in de kelder vernieuwd en de douches uitgerust met mengkranen. De werken werden uitgevoerd door de firma LKB uit Beringen en hebben 1,6 miljoen gekost. De kleedkamers, inkomhal en gangen werden opgefrist en enkele kleedkamers werden omgebouwd tot gezinskleedkamers met babykussen. Ook het oude systeem met een dames- en een herengang behoort tot het verleden.'', aldus Grootaers.

,,Het stadsbestuur stelde in het zwembad ook vier nieuwe redders aan. Joke Beeckmans uit Duffel wordt beheerder. Vanaf 15 september start de zwemclub opnieuw met de wekelijkse zwemschool en hernemen ook de andere clubs hun activiteiten. De scholen kunnen vanaf maandag 17 september opnieuw gebruik maken van het zwembad. We verkregen een goedkeuring voor een periode van drie jaar.''

,,Waarschijnlijk wordt het zwembad dan afgebroken omdat we ondertussen een nieuw hebben gebouwd in de Dungelhoefkazerne. Het studiebureau Hopman en Andres uit Nederland maakt een haalbaarheidsstudie die tegen het jaareinde moet klaar zijn. De firma onderzoekt welk type zwembad Lier nodig heeft. Mogelijk wordt het nieuwe zwembad gerealiseerd in samenwerking met de privé-sector. We zullen pas later weten welke de kostprijs zal zijn. Alleszins moet de nieuwbouw binnen de drie jaar klaar zijn'', besluit de Lierse sportschepen.