+ aan tafel +

Martinique


De naam van het Mechelse restaurant aan de Korenmarkt roept -- bij mij, althans -- wufte associaties op met het gelijknamige Caraïbische eiland, maar dat blijkt een kleine misvatting. Toegegeven, de bazin is een mulattin en de menukaart vermeldt creoolse kip, maar dat is alles. De keukenchef is van Aziatische oorsprong en dat gegeven heeft zijn weerslag op de restaurantformule, een balans tussen de Franse en de Aziatische keuken. Daarbij moet het begrip Aziatisch ruim geïnterpreteerd worden: Chinees, Japans, Thais, Indiaas. Ook de Levant wordt erbij gerekend, met een Libanees gerecht. De wijnen komen uit de hele wereld. Het interieur is sfeervol, je voelt je onmiddellijk thuis door het gedempte licht, de grote exotische planten, de banken en rieten stoelen, de open haard, de metershoge spiegel die het ruimtelijk effect verhoogt.

Aangeboden door onze partners

Niet te missen