Aldus Trond Sollied, trainer van het ongeslagen Club Brugge

,,Er is maar één Trond Sollied''


Het is van de invasie der Vikings geleden dat een Noor nog voor zo'n opschudding zorgde in onze contreien. Trond Sollied, die het mediocere AA Gent naar Europa heeft gebracht en in Brugge een recordstart heeft genomen die Club nu al van de titel doet dromen, zorgt ervoor dat voor het eerst in jaren openlijk vraagtekens geplaatst worden bij de kwaliteiten van onze eigen trainers. ,,Ik voel de jaloezie,''zegt hij, ,,maar ik begrijp ze.''

 • Toen u hier bijna twee jaar geleden aankwam, zei u: ,,Ik wil eens zien of ik het in het buitenland ook kan.'' Heeft u nu al een antwoord op uw vraag?
 • ,,Ja, en het antwoord is positief. Ik ...
  Sport
  1. Rode Duivels voeren voor tiende keer op rij de FIFA-ranking aan (en we lopen zelfs een beetje uit)
  2. Lefevere is trots met Deceuninck-Quick Step opnieuw nummer 1 te zijn en strikt alwéér een jong talent: “Klassementen liegen niet”
  3. Spaanse voetbalbond bevestigt uitstel van Clasico tussen Barcelona en Real Madrid naar 18 december
  4. Hartproblemen verstoorden zijn seizoen, maar 38-jarige Vasil Kiryienka is nog niet klaar met koersen: “Het was niet gemakkelijk”
  5. Elise Mertens pakt uit met enkele knappe punten en wint haar eerste groepsmatch van de WTA Elite Trophy
  6. "Ferrari vastberaden om te winnen in Mexico"
  7. Greg Van Avermaet was volgens UCI in 2019 de beste in eendagswedstrijden: “Ik win geen twintig keer per jaar, maar doe overal wel mee”
  8. NBA. Kawhi Leonard scoort meteen 30 punten bij debuut en troeft met LA Clippers LeBron James af, Toronto opent seizoen met nipte zege
  9. 15 minuten vertraging door papiersnippers, maar River Plate haalt het in stadsderby van Boca Juniors en is eerste finalist van Copa Libertadores
  10. Trainer Victor Campenaerts had verkennend gesprek over deelname aan Olympische Spelen: “Wij willen graag snel duidelijkheid”
  11. PSG-coach heeft lof voor durf van Club Brugge, ook Philippe Clement benadrukt het positieve: “Ik ben trots op ons eerste uur”
  12. Club Brugge-spelers proberen lessen te trekken uit afstraffing: “We moeten voor niemand onderdoen in het spel”
  13. CHAMPIONS LEAGUE. De Bruyne ziet Sterling dollen tegen Atalanta, Tottenham wint vlotjes en Dybala redt Juventus
  14. Club Brugge maatje te klein voor PSG: 0-5
  15. De laatste race van Marieke Vervoort, met een glas cava in de hand
  16. Ploegleider volgt Tom Dumoulin van Team Sunweb naar Jumbo-Visma
  17. Rolstoelatlete Marieke Vervoort is overleden
  18. Jürgen Klopp is op zijn hoede voor Genk maar kan wellicht toch rekenen op Salah: “Het ziet er goed uit wat Mo betreft”
  19. Victor Campenaerts en Deceuninck-Quick Step vallen in de prijzen op UCI Gala
  20. “Alle boeren zijn homo” en “Sammy janet”: KV Kortrijk riskeert 4.000 euro boete wegens homofobe spreekkoren en vuurwerk in derby tegen Zulte Waregem