BRUSSEL -- Uitgeversbedrijf Tijd staat te koop. Het bedrijf heeft drie biedingen van geïnteresseerde persbedrijven of allianties gisteren besproken op de raad van bestuur; die biedingen worden nu verder onderzocht. Voorzitter Jo Cornu heeft een mandaat gekregen om te onderhandelen.

Al deze zomer bevestigde Uitgeversbedrijf Tijd dat het ,,partnerships of samenwerkingsverbanden'' onderzoekt met binnen- of buitenlandse persbedrijven. De uitgever van de Financieel Economische Tijd en De Belegger zei dat, in het klimaat van beurzenfusies, het bedrijf te klein was om door te groeien.

Gisteren waren op de raad van bestuur van het Uitgeversbedrijf Tijd, dat totnogtoe in handen is van het Vlaams Economisch Verbond, drie voorstellen tot overname of intrede in de groep binnengekomen.

Eén geïnteresseerde partij is alvast De Persgroep (De Morgen, Het Laatste Nieuws), die samen met Roularta zou bieden op het uitgeversbedrijf.

Een tweede geïnteresseerde partij is een consortium van de Vum (De Standaard , Het Nieuwsblad , Het Volk ), Het Financieele Dagblad uit Nederland en de Noorse groep Shipsted. Een derde bieding is eveneens een geïnteresseerde buitenlandse groep.

,,De komende dagen ga ik met elk van de drie partijen voort onderhandelen'', zei Cornu. ,,zowel een scenario van verkoop als een participatie van een groep is nog mogelijk.''