BRUSSEL -- De Britse internetbank Egg onderhandelt met de groep Arnault en met Dexia om een meerderheidsparticipatie te nemen in ZeBank, een Franse internetbank.

Egg werd opgericht in 1998 door de Britse verzekeringsgroep Prudential en is de grootste internetbank in Groot-Brittannië. Ze heeft een eigen beursnotering. De Britse internetbank telt 1,9 miljoen klanten, maar is nog niet winstgevend.

ZeBank is een initiatief van de groep Arnault -- van Bernard Arnault, de voorzitter van het luxegoederenconcern LVMH -- en van de Belgisch-Franse financiële groep Dexia. Arnault heeft 80 procent in handen, Dexia de overige 20 procent. ZeBank werd in februari vorig jaar operationeel, op een ogenblik dat de internethype al aardig was bekoeld. Ze telt 65.000 klanten.

Volgens Dexia-voorzitter Pierre Richard was Dexia destijds in het project gestapt om kennis en ervaring op te doen met internetbankieren. In Frankrijk beschikt Dexia niet over een kantorennet voor particulieren. Eerder deze maand gaf Richard toe dat er voor ZeBank gezocht werd naar een bijkomende partner, bij voorkeur een industriële, en dat Dexia zijn participatie geheel of gedeeltelijk zou verkopen.

De groep-Arnault bevestigde gisteren de gesprekken met Egg, maar voegde eraan toe dat die niet exclusief waren. ,,Er is ten minste nog één andere geïnteresseerde partij'', luidde het.

Het nieuws stuurde de aandelenkoers van Egg op de Londense beurs een flink stuk lager. De beleggers vrezen dat Egg een participatie in ZeBank te duur zal betalen en dat de verliezen daardoor verder zullen oplopen.