ANTWERPEN -- Hoewel Cardoen afgelopen jaar een verkoopstijging boekte van 21 procent tot 10.500 wagens, en een omzetstijging met 24 procent tot 122 miljoen euro, bleef de winst ongeveer hangen op het peil van 2000. Karel Cardoen raamt de brutowinst op ongeveer 1 á 1,5 miljoen euro. In 1999 was dat nog zo'n 2,5 miljoen euro.

Niet de enige, maar wel een belangrijke oorzaak voor die tegenvallende winst zijn volgens Cardoen de zware investeringen die gedaan werden in de implementatie van ERP-software van de Duitse informaticagroep SAP. Die investering beliep bijna 1 miljoen euro, maar leverde het bedrijf naar eigen zeggen alleen extra kosten en heel wat frustratie bij het personeel op. Het SAP-pakket werd zopas weer overboord gegooid en vervangen door de vroegere administratiesoftware. Het is een verhaal waar wellicht heel wat bedrijven zich in herkennen.

Cardoen blijft zijn verkoopnet intussen uitbreiden met één á twee vestigingen per jaar. Vandaag gaat in Dilbeek (Ninoofsesteenweg) een zevende vestiging open; Brussel, Namen en het zuiden van West-Vlaanderen zijn de volgende prioriteiten. De eerder al opgeborgen beursplannen van de groep zijn intussen helemaal afgevoerd.